Things That Every Woman Must Know About Early Menopause | ThickTails

Ting som hver kvinne må vite om tidlig overgangsalder

Når kvinner når 40 -årene, begynner de å bekymre seg for de rasende symptomene de er i ferd med å møte før overgangsalderen. Selv om det kan ta flere år før den siste menstruasjonen er over, kan noen kvinner gå over til overgangsalderen tidligere enn forventet. Så når du opplever tegnene på overgangsalderen før du når 40, kan du gjennomgå for tidlig overgangsalder.
 
Hvorfor opplever noen kvinner dette tidlige begynnelsen av menopausale symptomer, og hva kan du gjøre for å forhindre at de skjer? Lær mer om for tidlig overgangsalder og måter å stoppe dette overgangsalderen.

 

Hva er for tidlig overgangsalder?

 
Flertallet av kvinnene opplever premenopausale symptomer i slutten av 40 -årene eller begynnelsen av 50 -årene. Disse fysiske og interne endringene kan komme tilbake i mange år før slutten av den siste menstruasjonen. Men av en eller annen grunn kan overgangsalderen besøke deg tidligere enn forventet, også kjent som for tidlig overgangsalder. Bare 5% av kvinnene går gjennom den plutselige overgangsovergangen, men alle kan risikere å lide av dette problemet.
 
For tidlig overgangsalder skjer ikke med et øyeblikk. Finn ut mer ved å identifisere faktorene som kan utløse den tidlige oppstarten av overgangsalderen. 

 

Årsaker til for tidlig overgangsalder

Årsaker til tidlig overgangsalder: Hva ber om for tidlig overgangsalder?

1. Genetikk

 
Gener vil alltid ha en mer betydelig innflytelse på kroppens biologiske aktiviteter. Derfor, hvis din mor, bestemor eller en nær slektning har en historie med for tidlig overgangsalder, vil du også mest sannsynlig oppleve den samme skjebnen som et av dine kvinnelige familiemedlemmer. Du kan konsultere legen din om roten til familiens for tidlige menopausale problem.

 

2. Skadede eggstokker

 
Eggstokkene dine bestemmer starten på din menopausale reise siden østrogenproduksjonen påvirker menstruasjonssyklusene dine. Men når eggstokkene dine blir skadet av en eller annen grunn, kan østrogennivåene dine drastisk falle og forårsake en hormonell ubalanse. 
 
Eggstokkene er spesielt utsatt når en kvinne gjennomgår cellegift eller strålebehandling. Stråling kan direkte påvirke de kvinnelige gonader og skade reproduktive vev, og påvirke en kvinnes evne til å utarbeide og bli gravid alvorlig. Langvarig eksponering for disse farlige behandlingene vil mest sannsynlig føre til at eggstokkene dine pakker ned på forhånd, også kjent som en for tidlig eggstokksvikt.

 

3. Fjerning av eggstokkene

 
Mange gynekologiske forhold vil trenge kirurgisk fjerning av eggstokker (eller oophorektomi) for å forhindre ytterligere komplikasjoner. Ovariekreft, endometriose, cyster i eggstokkene eller svulster og torsjon av eggstokkene er noen av de vanlige grunnene til at en kvinne trenger å gi fra seg gonader.
 
Selv om du kan bli frelst fra hindringene i disse reproduktive lidelsene, kan du også være utsatt for for tidlig overgangsalder. Å ha eggstokkene dine fjernet i en tidlig alder kan påvirke østrogen- og progesteronnivået alvorlig. Som et resultat oppstår hormonell ubalanse, og du får oppleve utidig menopausale symptomer.

 

4. Autoimmune sykdommer og genetiske lidelser

 
Når immunforsvaret ditt fungerer som det, kan det feilaktig identifisere og angripe de sunne cellene dine som fremmedlegemer. Ulike organer kan bli påvirket, inkludert de som utskiller hormoner som eggstokkene dine. Som et resultat kan det hende at eggstokkene dine ikke kan produsere den samme mengden østrogener lenger, og presser kroppen din til å gå gjennom tidlig overgangsalder. 
 
På den annen side kan genetiske lidelser også føre til for tidlig overgangsalder. For eksempel har en kvinne med Turner -syndrom ufullstendig X -kromosomer, og denne kromosomfeilen kan forårsake eggstokksvikt og utløse tidlig overgangsalder. 

 

5. Røyking 

 
Enten du er en førstehånds, brukt eller tredjehånds røyker, er kvinner utsatt for røyking også i fare for å lide tidlig overgangsalder. Mange studier kan vitne og forklare hvordan røyking påvirker din gynekologiske funksjon. Som dere alle vet, utgjør sigarettrøyking en trussel for menneskekroppen på grunn av dens dødelige kreftfremkallende stoffer. Stoffene som finnes i en enkelt sigarettpinne er giftige nok til å forstyrre cellulære metabolske prosesser. Karsinogener bidrar til mutasjon av friske celler og spredning av kreftceller. Derfor, jo mer utsatt du er for kreftfremkallende stoffer, jo større er sjansen for deg å utvikle kreft.
 
Noen studier har forklart at sigarettrøykekjemikalier kan utløse den tidlige aktiveringen av genet og den genetiske reseptoren som er ansvarlig for begynnelsen av overgangsalderen. Røyking kan også redusere antall østrogen i kroppen din, og dermed påvirke forskjellige fysiologiske funksjoner som er avhengige av disse kvinnelige kjønnshormonene. En studie fra 2018 viste en høy risiko for å gå gjennom for tidlig overgangsalder før 40 for tunge kvinnelige røykere og en mindre risiko for kvinner som røykte tungt tidligere. Den samme studien forklarte også koblingen mellom nikotin og dens bivirkninger på kimceller i eggstokkene.

 

Risikoen for for tidlig overgangsalder

Farene ved å gå gjennom tidlig overgangsalder

 
For tidlig overgangsalder er ikke gode nyheter for kvinner siden det kan føre til langsiktige helseforgreninger. Sjekk risikoen ved å gå gjennom tidlig overgangsalder.

 

1. Stress og angst

 
Kvinner i 30 -årene og begynnelsen av 40 -årene er fremdeles så fokusert på å bygge og stabilisere karrieren mens de tar seg av familiene sine som opplever symptomene på overgangsalderen tidligere, kan sette deg under ekstrem stress. Hotoblast og soveproblemer er bare noen av de vanligste tegnene som kan utløse angst.

 

2. humørforstyrrelser

 
Noen kvinner er kanskje ikke nye på humørsvingninger lenger, siden humørskiftet oppstår uker eller dager før en menstruasjonssyklus. Å gå gjennom overgangsalderen, spesielt i en tidlig alder, kan imidlertid sette kroppen din i ekstremt sjokk. Østrogen- og progesteronnivåene dine synker drastisk, noe som fører til mange fysiske og interne endringer i kroppen din. Denne endringen inkluderer forverring av humørsvingningene dine. Dermed kan du oppleve hyppigere og dårligere humørsendringer hvis du går over til overgangsalderen.

 

3. Infertilitet

 
Så lenge eggstokkene dine er sunne og fremdeles opplever menstruasjonssykluser, kan du bli gravid og føde. Kvinner som opplever menopausale symptomer i en tidlig alder er imidlertid i fare for infertilitet. Når eggstokkene dine slutter å frigjøre egg, er spillet over, og du kan ikke lenger bli gravid. 

 

4. Hjertesykdommer

 
Det er en kobling mellom å utvikle hjerte- og karsykdommer og for tidlig overgangsalder. Faktorer som fører til tidlig overgangsalder kan også oppmuntre til begynnelsen av dødelige hjerteforstyrrelser. Disse faktorene inkluderer røyking (som ble nevnt tidligere) og overvekt. En studie administrert av University of Queensland viste at de fleste kvinner mellom 40 og 44 år hadde større sjanse for å lide av hjertesykdommer. I følge forskning har østrogener noe å gjøre med fleksibiliteten til arterieveggenees indre lag. Dermed kan en nedgang i østrogennivåer under overgangsalderen presse blodkarene dine til å krympe og danne blodpropp.

 

5. For tidlig hårtap

Selv håret ditt er ikke utsatt for de uønskede virkningene av for tidlig overgangsalder. Østrogener påvirker hårvekstsyklusen. Derfor kan en nedgang i nivåene fremskynde vekstprosessen, og tvinge anagenhårsekkene dine til å skifte inn i telogenfasen. Som et resultat begynner du å miste hårstreng selv om de ikke skulle kaste seg ennå.

 

6. Tidligere død

 
Symptomene som følger med for tidlig overgangsalder vil ikke føre til dødelighet, men de underliggende årsakene til tidlig overgangsalder kan forårsake en tidligere død. Røyking, som har vært en primær trigger av den for tidlige overgangsovergangen, kan også være roten til andre sykdommer, for eksempel kardiovaskulære lidelser, luftveissykdommer og forskjellige krefttyper. 

 

 

Hvordan forhindre tidlig utbrudd av overgangsalderen

 
Å kjenne de ugunstige konsekvensene av for tidlig overgangsalder er både en øyeåpner og en advarsel til alle kvinner der ute. Noen faktorer som induserer tidlig overgangsalder, som genetiske forhold, er imidlertid uunngåelige. Når det gjelder resten av faktorene, kan du fremdeles gjøre noe for å unngå din utidige overgangsovergang. Les følgende tips om hvordan du kan forhindre tidlig utbrudd av overgangsalderen.

 

1. Ikke røyk og utsett deg for å røyke.

 
Røyking er en ledende årsak til tidlig overgangsalder. Hvis du ikke vil oppleve risikoen for for tidlig overgangsalder, må du slutte å røyke så tidlig som mulig. Røyking kan ikke bare skade luftveiene, men det kan svekke eggstokkene dine betydelig. Brukte og tredjehånds røykere er også utsatt for tidlig overgangsalder. Unngå således røykeområder og røykere så mye som mulig.

 

2. Ha regelmessige sjekk med gynekologen din.

 
Tidlig oppdagelse krever tidlig intervensjon, men i tilfelle av ovariesvikt og andre relaterte reproduksjonsforstyrrelser, viser symptomene seg ikke umiddelbart, noe som gjør det vanskelig å hindre den tidlige utbruddet av overgangsalderen. Det er grunnen til at det er viktig å ha regelmessige sjekk med en gynekolog for å holde reproduktivt system og hormoner sjekket.

 

3. Lev en sunn livsstil.

 
Ingenting slår et sunt kosthold, regelmessig trening, tilstrekkelig søvn og en lykkelig disposisjon. Uansett hvor opptatt du er på jobb eller hjemme, ville det være best å prioritere helsen din over noe annet. Som det berømte ordtaket "Forebygging er bedre enn kur", kan det å leve en sunn livsstil spare deg for massevis av penger fra konsekvensene av for tidlig overgangsalder.

 

Overgangsalderen trenger ikke å skynde seg.

 
Overgangsalderen er en uunngåelig hendelse i hver kvinnes liv. Imidlertid kan du fortsatt utsette begynnelsen. Ved å ta godt vare på helsen din og velvære, kan du fremdeles glede deg over 30-årene og begynnelsen av 40-årene uten å bekymre deg og lide av noe overgangsalder.

 

Forhindre utbrudd av hårtapsproblemer.

 
Håret ditt er også i fare for å miste sin sunne tilstand på grunn av for tidlig overgangsalder. For å unngå denne tidlige overgangsalderen, bruk det beste sjampo og balsam til Hårvekst. Ikke glem å ta nok Hårvitaminer For å øke sunn hårvekst og holde låsene i utmerket tilstand.