The Best Essential Oils for Menopausal Support | ThickTails

De beste essensielle oljene for overgangsalderstøtte


Det er ikke stressfritt å håndtere hormonelle problemer i overgangsalderen. Det vil være dager hvor du vil føle deg som om verden er mot deg. Det vil også være tider når lykken din vil være overfylt. Men mest av alt vil du oppleve forskjellige endringer i kroppen din fra tid til annen. Dermed anses å dempe alle mulige og uønskede menopausale effekter som nødvendige, slik at du fullt ut kan glede deg over 40- og 50 -årene.

En praktisk og sunn måte å lindre menopausale symptomer er å bruke essensielle oljer. Disse planteavledede stoffene er lastet med næringsstoffer som kan bekjempe tegn på overgangsalderen. Du kan bruke disse terapeutiske oljene for aromaterapi og aktuelle behandlinger, noe som gjør det lettere å målrette mot forskjellige menopausale symptomer. Lær mer om de beste essensielle oljene som kan støtte deg gjennom hele din menopausale reise. 

 

6 beste essensielle oljer for overgangsalderstøtte

6 beste essensielle oljer for å støtte deg i din overgangsalder


Du er ikke alene i denne utfordrende fasen i kvinnedommen. Her er de beste essensielle oljene som kan støtte deg på vei mot overgangsalderen.

 

1. Peppermynteolje


Hvis du søker etter en naturlig ingrediens for å redde deg fra de uønskede virkningene av overgangsalderen, må du få en hånd med peppermynteolje. Dette essensielle utdraget, som kommer fra peppermyntehærens blader, topper listen over terapeutiske stoffer fordi dens minty duft og smak har mange beviste fordeler for din fysiske og mentale helse. 


Peppermynteolje er kjent for å lindre forstoppelse, en vanlig ettervirkning av hormonelle svingninger under overgangsovergangen. Dine kvinnelige hormoner påvirker gastrointestinale funksjoner; Dermed kan østrogennedgang påvirke avføring. For å avlaste forstoppelsesproblemet ditt, kan du bruke peppermynteolje. Dets antispasmodiske egenskaper kan lette tarmmusklene, noe som gjør det lettere for fordøyd mat å passere gjennom og skilles ut av tarmen.


Kvinner i sin overgangsalderfase kan også oppleve hodepine, svimmelhet, migrene og til og med kvalme, som du kan klandre for hormonell ubalanse. Heldigvis kan du lindre alle disse symptomene med peppermynteoljes forfriskende aroma. 


En nedgang i østrogennivåene dine under perimenopause kan også føre til en økning av androgener, noe som kan indusere androgenetisk alopecia. Men ikke bekymre deg, for du kan behandle dette håravfallsproblemet med peppermynteolje. I følge forskning kan dette mintyekstraktet dypt hemme 5-alfa-reduktase, et enzym som er ansvarlig for DHT-produksjon. Dermed kan du dabbe noen dråper peppermynteolje få deg til å føle deg avslappet og behandle ditt overgangsalderinduserte håravfall samtidig.

 

2. kamilleolje


Hvis du ikke er tilhenger av Peppermint Oils minty smak og duft, kan du prøve å bruke kamilleolje i stedet. Kamilleolje lukter søtt som epleskiver og tre som friske urter. Dette utdraget kommer også i to varianter: tyske og romerske kamilleoljer, med tysk kamille som en potent chamazulen kilde. Denne kjemiske bestanddelen bidrar til kamilleoljes betennelsesdempende effekt. Å bruke kamilleolje kan lindre hudirritasjoner og hårvekstproblemer siden det kan forhindre hevelse i hud-, epitel- og hårceller.


Å drikke en varm kopp kamille te etter en avslappende massasje anbefales ofte siden det hjelper til med å slappe av nervene og gi deg en lettelse. Kamilleoljes beroligende egenskaper kan umiddelbart lindre angst og stress ofte opplevd av perimenopausale kvinner. 


Tørr hud er også et annet vanlig problem i overgangsalderen. Så hvis du er en av de som lider av menopausale hudproblemer, kan du ganske enkelt gni noen få dabber av kamilleolje på de berørte områdene. Kamilleolje er fylt med fettsyrer som opprettholder hudens elastisitet og fuktighetsretensjon.

 

3. Clary Sage Oil


Når hormonene dine opptrer, kan det påvirke humøret ditt og gjøre deg engstelig, men du kan dempe stress og angst med Clary Sage Oil. Dette utdraget kommer fra blomsterplanten Clary Sage (Salvia Sclarea), som også er et tradisjonelt urtemedisin for øyeproblemer. Clary Sage Oils forfriskende duft gjør den til en utbredt ingrediens i aromaterapi og aktuelle behandlinger. 


Det som gjør denne essensielle oljen unik, er dens evne til å undertrykke menopausale symptomer som stresssvingninger, forhindre menopausal depresjon og kurere problemer med hårtap. 


For det første signaliserer inhalering av Clary Sage Oils aroma hjernen din for å senke blodtrykket og stabilisere kroppstemperaturen din, noe som gir øyeblikkelig lettelse, spesielt for menopausale hetetokter. For det andre fungerer det også som en potent naturlig anti-stressor. Det kan senke kortisolnivåene i kroppen din, og dermed forhindre utbrudd av depresjon og angst. 


For det tredje er Clary Sage Oil også nyttig, spesielt for hårvekstproblemene dine. Den har antimikrobielle egenskaper som kan dempe enhver hud- og hodebunnsbetennelse. Og selvfølgelig er denne essensielle oljen lastet med fytoøstrogener, som kan regulere hormonene dine og beherske andre menopausale symptomer.

 

6 beste essensielle oljer for overgangsalderstøtte

4. Lavendelolje

 

Under perimenopause synes de fleste kvinner det er vanskelig å sove godt om natten. Andre menopausale symptomer som hetetokter, hjertebank og nattesvette kan forstyrre søvnen din. I noen tilfeller har kvinner søvnløshet på grunn av disse symptomene, noe som forårsaker en krusning av andre helseproblemer. 

 

For å behandle ditt soveproblem, vil det derfor anbefales å bruke lavendelolje, en utbredt ingrediens i aromaterapi. Denne essensielle oljen blir trukket ut fra Minty Lavender Plant (Lavandula angustifolia), og det er grunnen til at det lukter super duftende. Denne berusende aromaen beroliger nervene, slik at du kan nyte en god natts søvn. Det er også perfekt for å gi deg en beroligende sensasjon når du føler deg trøtt, stresset eller irritert.

 

I tillegg til å redusere soveproblemene og humørsvingningene dine, har lavendelolje også vært en populær behandling for hetetokter. I følge en studie fra 2016 fra Chinese Medical Association hadde nesten alle kvinnelige deltakere som brukte lavendelolje i flere uker da aromaterapi hadde en betydelig reduksjon i hetetokten alvorlighetsgrad. Det kan også roe deg ned, stabilisere hjerterytmen og få deg til å føle deg mer avslappet under en hetetetting. For å høste fordeler med lavendel olje, kan du bruke en aromaterapi-diffusor eller dyppe en liten mengde av dette som er essensielt på huden din hvis du vil inhalere denne essensielle oljens søtduftende lukt.

 

5. Sitrusolje


Fruktige dufter er også etterspurt etter aromaterapi. For eksempel har sitrusolje eller et appelsinskallekstrakt blitt en kjent ingrediens for å gi overgangsalder. Det kan forhindre humørsvingninger, behandle kviserproblemer og forbedre til og med ditt seksuelle liv.


Stemningssvingninger har vært et frodig symptom i overgangsalderen. Men med kraften fra sitruolje, kan dens søte og fruktige duften berolige humøret ditt, og dermed bytte fra å være irritabel til en lykkeligere og mer avslappet disposisjon.


Å oppleve stemningsendringer er ikke det eneste problemet du vil møte. Når du kommer inn i overgangsalderen, avtar også libido. Studier viser at inhalering av denne zesty duften kan stimulere og øke sexlysten din, noe som gjør deg seksuelt aktiv selv på slutten av 40 -årene og begynnelsen av 50 -tallet. 


Selv om det ikke er så vanlig som hetetokter eller humørsendringer, opplever noen kvinner også kviser under perimenopause på grunn av hormonelle svingninger. Du kan bruke sitrusolje mot overgangsalder, for den har betennelsesdempende og antimikrobielle egenskaper som kan forhindre bakteriell vekst og sårhet på huden din. Du kan blande sitrusolje med en annen bærerolje og spre den på de berørte delene, men ikke overdriv den, for overflødig oljer kan tette porene og forverre kviser i stedet.

 

6. Geraniumolje


Hormonell ubalanse er den primære faktoren som utløser menopausale problemer, men du kan stabilisere hormonelle nivåer med geraniumolje. Dette planteavledede ekstraktet kommer fra de dampdestillerte bladene av geranier eller kranerbill (Pelargonium gravolens), som vokser i tempererte og solfylte regioner i Europa og Sør -Afrika. Geraniumolje kan være en mindre populær essensiell olje, men det har bevist fordeler for overgangsalderen. 


Geraniumolje har geraniol og citronellol som hovedkomponenter, og førstnevnte er en kraftig antimikrobiell avvisende middel og sistnevnte er en energiforsterker. Diffuserer denne essensielle oljen inn i luften dreper luftbårne bakterier og gir fra seg en rosenrød og sitrusaktig duft, som kan være veldig avslappende og revitaliserende på samme tid. 


Du kan også bruke Geranium Oils fuktighetsgivende egenskaper for å lindre den tørre og irriterte huden din, et annet vanlig problem som de fleste kvinner møter under perimenopause. Geraniumolje hjelper til med å felle fuktighet mens du jobber med jobben sin med å beskytte huden din mot mikrober og betennelser.

 

Essensielle oljer er essensielle for overgangsalderstøtte.


Din menopausale reise vil være steinete, for du kan oppleve drastiske endringer i humøret, vekt, hud og til og med hårvekst. Imidlertid kan du fremdeles gjøre turen jevn ved hjelp av naturlige essensielle oljer. Disse planteavledede stoffene vil ikke bare få deg til å føle deg bedre, men de vil også gi ernæringsmessig og gi fordeler for menopausale symptomer som håravfall. Gjør din menopausale reise morsom og verdt ved å inkludere essensielle oljer i din hverdagslige rutine for egenomsorg.

 

Essensielle oljer er ikke nok for overgangsindusert hårtap.


Å bruke essensielle oljer er faktisk nyttig for å forbedre hårveksten, men det er ikke nok til å redde låsene dine fra overgangsalderen. Det er også avgjørende å bruke det beste Hårvekstprodukter på håret ditt og suppler kroppen din med Hårvitaminer For å sikre hårets utmerkede tilstand og forhindre din hår fra å falle ut